Tweede Rozengala Ernst Daniel Smid succesvol 2015-04-02
Tweede Rozengala Ernst Daniel Smid succesvol

Op maandag 30 maart 2015 organiseerde bariton, acteur en presentator Ernst Daniël Smid zijn tweede Rozengala. Ook dit keer vond het gala plaats in Studio 21 te Hilversum. De avond was met een totale opbrengst van ruim 126.000 euro succesvol te noemen. Alle gelden komen ten goede aan de door Smid opgerichte Stichting Pijn bij Kanker. Deze stichting richtte hij op na het droevige overlijden van zijn vrouw Rosemarie aan de gevolgen van alvleesklierkanker in 2012. Het gala is ook naar haar vernoemd.

Tijdens de avond kon de sympathieke zanger rekenen op de belangeloze medewerking van veel van collega’s. Onder andere Ruth Jacott, Karin Bloemen, Thomas Berge, Edsilia Rombley, Leonie Meijer, Yes-R, Maike Boerdam, Tim Wes, Francis van Broekhuizen, Wheel Sensation, Coosje Smid en Anita Meijer verleenden hun medewerking aan deze bijzondere avond. Alle artiesten werden live begeleid door het ‘New Symphonics Orkest’ onder leiding van Maurice Luttikhuis. Het gala werd gepresenteerd door Roue Verveer. Ernst: ‘Ik ben enorm trots op wat we weer bereikt hebben deze avond. Mijn dank gaat dan ook uit naar alle tafelkopers, mijn collega-artiesten die allemaal belangeloos zich hebben ingezet deze avond, bedrijven die producten voor de veiling- en loterij ter beschikking hebben gesteld, sponsoren en alle vrijwilligers die zich weer keihard hebben ingezet om er een succesvolle avond van te maken en Dyonne Bliek en Christian Looman die de totale organisatie van het gala verzorgden. Met deze opbrengst kan de stichting weer vele mooie projecten gaan steunen’.

Over Stichting Pijn bij Kanker: De stichting neemt een belangrijke voortrekkersrol in waar het gaat om pijn bij kanker in de breedste zin van het woord. Zij hoopt haar doelen te verwezenlijken door fondsenwerving, zodat initiatieven op het gebied van pijn bij kanker gefinancierd kunnen worden. Deze initiatieven kunnen liggen op medisch vlak, waaronder de verbetering van de behandeling van pijn bij kanker, maar ook op het gebied van communicatie, educatie en ondersteuning voor patiënten en zijn of haar naasten.

Voor meer informatie kan men terecht op www.stichtingpijnbijkanker.nl.


Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Voor meer informatie omtrent Hét Rozengala, interviewaanvragen of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met CL Events & Management, Christian Looman, middels management@christianlooman.nl of via 06-51221954. Op www.stichtingpijnbijkanker.nl kunt u eveneens terecht voor meer informatie over Hét Rozengala en de Stichting Pijn bij Kanker.